Ahogy peregnek a könnyek...

astearsgoby2.jpgNo, persze nem azért mert olyan hihetetlenül sok hiperrossz dolog történik körülöttem. Köszönöm mindenkinek jól vagyok. Sőőőt. Legkedvencebb perverziómnak, a mondvacsinált depressziónak élek. Magamba szívom a szenvedés minden gyönyörét:)

Tegnap kezdőlökésnek pl. Wong Kar-wai (Szerelemre hangolva, 2046) első filmje megtette hatását (As Tears Go By).

 Itt a sztori még nem saját, Martin Scorsese Aljas utcák (Mean Streets) című hetvenes évek eleji dolgozatának hongkongi átirata, de a velejéig magában hordozza a tipikus Kar-wai jegyeket :) (Mellesleg érdekes hogy Hong-Kong és Hollywood ide-oda dobálja a labdát ugyanazon forgatókönyvekkel...lsd legújabb Scorsese film a mozikban...(Tégla). Hát az eredeti ötletek hol maradnak ?)

astearsgoby1.gifA hongkongi mozinak is lényege a sztárkultusz, mint az amerikainak. Mindenhol nagy kanállal eszik a hongkongi filmet Ázsiában, de elég népszerű Japánban és Dél-Koreában is. A nagy falat persze Kína, népszerű is a hongkongi mozi, meg általában a popkultúra annyira, hogy még északon is divat fiatalok körében a mandarint kantoni (hongkongi) akcentussal beszélni.

As Tears Go By...nos... egy szipla triádsztori hatalmas barátsággal, sok vérrel, és megmosolyogtató szerelemmel. A főszereplők , Andy Lau és Maggie Cheung pimaszul fiatalok még, de hozzák a formájukat. A ruhák giccsesen virágosak, az utcák neonszínben pompáznak a szerelmesek meg persze elkerülik egymást...imádom:) Hihetetlen, de ennél a palinál még a cigarettafüst is érzékien száll fel...

As_Tears_Go_By__1988_1b.jpg

Nézve a filmet én is kicsit elveszettnek éreztem magam... és persze a végéről nem hiányoztak azok a bizonyos könnyek....

Tessék megnézni, ha még nem láttál Kar-Wai filmet, első lépésnek megteszi, ha pedig láttad az újakat, ez egy kötelező darab !

Wong Kar-wai