Verhetetlen – ketrecharc az életért

Unbeatable AKA MMA. Hong kong-i akció-dráma sok verekedéssel, könnyel, humorral, végtag-töréssel és Nick Cheung (Election) talán pályafutásának legjobb alakításával.

„Once you fear, you lose”

unbeatable1.jpg

Unbeatable (激戰) AKA MMA, 2013-as hong kong-i akció-dráma sok verekedéssel, könnyel, humorral, végtag-töréssel és Nick Cheung (Election) talán pályafutásának legjobb alakításával.

A karakter-vezérelt dráma három bajba jutott ember élettel való küzdelmét kíséri végig.

A veterán ex-boxoló

Ching Fai (Nick Cheung), kétszeres MMA-bajnok tetemes adóssággal és börtön-múlttal menekül egy csendes albérletbe, reménykedve, hogy életét egyenesbe hozhatja. Barátja segítségével edző-asszisztensi munkát kap egy helyi edzőteremben.

Az elnyomott fiatalember

Si - Qi (Eddie Peng), napszámosként kénytelen robotolni, miután zsarnok apja elveszíti a családi vagyont egy kétes ingatlan-ügy következtében. Az egyetlen kitörési utat reménytelen heyzetéből az MMA bajnokság megnyerésében látja, ezért felkéri a veterán boxolót, hogy trénelje.

unbeatable6.jpg

Az egyedülálló anya

Ming (Mei Ting), egy súlyos családi tragédia következtében elveszíti fiát. A mentálisan instabil anya, egyedül neveli lányát, Fai hozzájuk költözik albérletbe.

A kör összezárul

Találkozásukkal a három karakter élete összefonódik, de mindvégig saját ketrecükbe zárva harcolnak. A film sok síkon kiemelkedő, a megszokott klisék nem zavaróak, hatásvadászatból jeles. Az MMA jelenetek néhol erős idegzetet kívánnak, törik csont szép számmal, és erre a vizuális és hanghatások még rádobnak egy lapáttal.

Dante Lam a 2008-as Beast Stalker című akciójával már bizonyította, hogy akciófilmjei „inspirólóak”, „felemelőek” és rendkívül élvezetes szórakozást nyújtanak a műfaj kedvelőinek. A filmet 11 kategóriában jelölték a 33. Hong Kong Films Awards-on, köztük a legjobb film, rendezés, főszereplő kategóriákban versenyzik.

unbeatable2.jpg

Kötelező. Verhetetlen.

Unbeatable (激戰) AKA MMA, 2013. Hong kong-i akció, dráma. Rendező: Dante Lam (Beast Stalker) Forgatókönyv: Chi-Fung Fung, Dante Lam Főszereplők: Nick Cheung (Beast Stalker, Election), Eddie Peng, Singh Hartihan Bitto