Észak-Korea háborús cselekedetnek minősíti az Interview című film bemutatását

Az Interjú című vígjáték Evan Goldberg and Seth Rogen rendezésében kerül majd októberben az amerikai mozikba. Alaptörténete két televíziós újságíróról szól, akik a show-műsoruk és karrierjük építésének céljából elhatározzák, hogy Észak-Koreába utaznak interjút készíteni Kim Jong-un elnökkel. A CIA szimatot fog, és rábeszéli őket, hogy ha már úgyis arra járnak gyilkolják meg a koreai diktátort.
the_interview_poster.jpg

Az Észak-Koreai kormány egyenesen háborús lépésnek tekinti a James Franco és Seth Rogen  főszereplésével készülő, abszolút sikergyanús filmet. A külügyi kormányszóvivőjük szavai szerint háborús cselekedetnek minősül („act of war”) Észak-Korea ellen egy a rezsimet és az elnököt ily módon kifigurázó történet.

"The act of making and screening such a movie that portrays an attack on our top leadership... is a most wanton act of terror and act of war, and is absolutely intolerable,"

Egy héttel korábban Kim Myong-chol nemhivatalos nyugati szóvivő a Telegraph-nak adott interjújában “ironikusnak és kétségbeesett”-nek nevezte a sztorit, és a fiktív elnök-gyilkosságot párhuzamba állította az amerikaiak afganisztáni, iraki, szíriai, ukrajnai jelenlétével.

No comment. A film trailere: