Hogyan kapcsold ki a csajodat

Ha esetleg el akarod némítani csajodat/anyósodat röpke 1 napra, beszéld rá őket koreai sorozatnézésre. Működik. A cselszövés egyszerű, a többit már a szirup ragálya és a modell-castingról (plasztikai műtőasztalról) szervírozott főszereplői hozzák. Ráadásul az sem megvetendő, ha a Jane Austen-i bonyolultsággal összekuszálódott - és már eddig is túlkomplikált dolgok - nyávogásait nem neked kell real-time átélni.

01.gif

Mert,

  • olcsóbb mint a strandbelépő, vagy fitness-bérlet, csak szélessáv kell hozzá
  • mobil verzióban/utazás közben is elérhető (okostelefon, tablet, kindle)
  • átmenetileg akár az XBOX-odat is feláldozhatod a cél érdekében (zombik addig pihennek)
  • ráadásul az akció teljes szabadságot nyújt az épp nem target alanynak ;)

(Természetesen fordítva is igaz: egy koreai szappan-nyál elindítása tökéletesen hatásos pasi-repeller, ha épp csajos magányra vágysz.) 

Íme pár garantált sikercím, amit érdemes bevetni. A címekre kattintva a Viki.com oldalán már nézhetőek is, eredeti nyelven, angol felirattal biztosan, de általában van hozzájuk magyar fan-felirat is.

Faith (The Great Doctor), 2012

Kosztümös, fantasy elemekkel átszőtt szerelmi történet időutazással, szuperképességű karakterekkel, orvostudomány-történettel. A sztori szerint egy modern kori plasztikai sebész doktornőt gyér történelemtudással és egy hátizsáknyi orvosi eszközzel rabul ejt és egy teleport-kapun keresztül párszáz évvel a múltba repít a Korjo-dinasztia egyik tábornoka, mert úgy gondolja, csak egy „isteni gyógyító” mentheti meg a halálosan sebzett uralkodónőjét. Királyi udvar, összeesküvés, nagyon-gonosz-ember, szupererők, fantasy-ugrabugra és sok-sok szenvedés.

Epic: Középkori testőr Police feliratú rohamosztagos pajzzsal a szeretett nő védelmébenFaith_the_great_doctor_aka_faith_32024425_1280_720.jpg

Doctor Stranger (닥터 이방인), 2014

Romantikus, kórházas akció, thriller, melodráma észak- és dél-korea-i kémsztorival, szerelmi ötszöggel és sokműtős vészhelyzet-sablonnal. A zseniális mellkas-sebész fiát gyerekként Észak-Koreába hurcolják, majd szuper-doktorrá képzik. Felnőttként visszakerül Dél-Koreába, ahol spec. képességei miatt képbe kerül ismét, megjelenik elveszettnek hitt szerelme, miközben pár nagyon-gonosz-kém és politikus kavarja a háttér-szálakat.

Epic: motoros üldözés és „lány-kilógatás” a Szabadság-hídról. Az első pár rész akciójeleneteit Budapesten forgatták, ami különös bájt ad a sorozatnak

doctor_stranger_1.jpg

Master’s Sun (주군의 태양), 2013

Romantikus horror-vígjáték sorozat szellemekkel, humán-lélek-szimbiózissal, szerelmi háromszöggel és titkos múltakkal. Az első ránézésre bolond szép nő látja a szellemeket maga körül, akik kisebb quest-ekkel zaklatják is. A titkot megtudva a szállodalánc jóképű és rigolyás igazgatója haszonszerzési céllal magához láncolja a nőt, aki rájön, ha a férfi közelében marad, a szellemek elriadnak…

The_Master_s_Sun_korean_dramas_35150293_1280_720.jpg

My Love from the Star (별에서 온 그대), 2013

Romantikus sci-fi dráma veterán, ám örökfiatal földönkívülivel, szupererőkkel és egészséges K-Pop-celeb öniróniával. A jóképű főhős Do Min-Joon 400 évvel ezelőtt, a Csoszon-korba érkezik egy másik bolygóról, ám az űrjárműve balesetet szenved és így nem tud hazatérni. Pechére 3 hónappal a hazaindulása előtt véletlenül beleszeret egy nagyon rossz természetű, elkényeztetett sztár-színésznőbe. Teleport, bullet-time effektek, szerelmi négyszög és egy kis szirup-filozófia.

A tavalyi év legsikeresebb sorozata Dél-Koreában és külföldön is. A divat-cégek és éttermek is szépen profitáltak belőle, pl. főszereplőnő étkezési szokásai miatt Kínában a H7N9 madárinfluenza-veszély ellenére megnőtt a csirkefogyasztás.

my_love_from_the_star.jpg

I Hear Your Voice (너의 목소리가 들려), 2013

Romantikus vígjáték thriller és fantasy-elemekkel, gondolatolvasással, nagy rejtélyekkel és kegyetlen sorozat-gyilkossal. Egy középiskolás fiú és egy ügyvédnő élete fonódik össze egy múltbeli gyilkosság kapcsán. Fedősztorik, kegyetlen sors, természetes klisék, tárgyalótermi jogcsavarás és biztosan kibontakozó romantika.

I_hear_your_voice_korean_dramas_35264405_1920_1080.jpg

Heirs (상속자들 - 왕관을 쓰려는 자, 그 무게를 견뎌라), 2013

Tulajdonképp koreai Dallas kicsit okosabb, tini-kivitelben. Nagyongazdag örökösök a nagyongazdag birtokukon féltik a nagyongazdag jövőjüjet. Semmi több.

 heirs1.jpg