Kalózok a Koreai Filmhéten

Ha ősz, akkor ismét Koreai Filmfesztivál. A november 10-14. között megrendezésre kerülő program során összesen 20 film kerül majd bemutatásra eredeti nyelven, magyar felirattal; a vetítések 6 helyszínen, Budapesten és 3 vidéki városban lesznek.fest_mini.jpg

A bemutatott filmek között szerepel kosztümös kalandfilm, akció, dráma, thriller, romantikus és családi vígjáték, gengszterfilm, sőt még animációs film is, hogy minden korosztály találjon kedvére valót.

A fesztivál hivatalos megnyitójára november 10-én 18 órakor kerül sor az Uránia Filmszínházban, egy különleges koreai táncbemutatóval és rövid koncerttel megfűszerezve. Első nap kerül bemutatásra a magyar közönség által talán legjobban várt film, a Kalózok c. akció vígjáték.

Kalózok (Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok, 2014) Rendező: Seok-hoon Lee Forgatókönyv: Seong-il Cheon Főszereplők: Nam-gil Kim, Ye-jin Son, Hae-jin Yoo

02.jpgA humoros kalandokat és izgalmas harci jeleneteket ígérő Kalózok 2014 egyik legsikeresebb filmje volt hazájában, 8,7 millió eladott mozijeggyel. Férfi főhőse a hazánkban különösen népszerű Kim Namgil, akinek Egy szépség képmása című filmje már szerepelt a Koreai Filmhét programjában. Női párja, Szo Jedzsin a Kalózokban nyújtott alakításáért elnyerte a koreai Oscarnak számító Grand Bell Awards gálán a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

A történet szerint a Csoszon-dinasztia kezdetén éppen hazaszállítanák a Kínától kapott hűbéri pecsétet, amikor egy bálna elsüllyeszti a hajót, és lenyeli a nagy értékű tárgyat. Megindul az őrült hajsza a bálna után, de a katonákból, kalózokból és banditákból álló bálnavadász csapatok nem csak az állattal, hanem egymással is szívesen végeznének. Az eszement történetben megfelelő arányban van meg a melodráma, a romantika, a látványos akció és a humor is. A lehengerlő látvány mellett talán a komikum a legerősebb a filmben, az altesti poénok mellett a szofisztikált humor rajongói is kiválóan fognak szórakozni. (koreaifilm.hu)

Részletes program, információk a www.koreaifilm.hu weboldalon és majd itt ;)