A fiú és a szörnyeteg - a mozikban

01.jpgAz ázsiai mozi és az anime külön-külön is rétegműfajnak számít, ezért mindig kellemes meglepetés ilyen filmeket hazai mozik plakátjain látni. A fiú és a szörnyeteg posztere először a karácsonyi MondoConon köszönt rám, majd a Mozinet január közepétől el is kezdte vetíteni – sajnos csak pár előadás erejéig. Mielőtt bárki pánikba esne, jó hír, hogy a nagy sikerre való tekintettel újabb vetítéseket hirdetett meg a Toldi. Így, aki esetleg lemaradt volna, még ezen a héten pénteken megnézheti Mamoru Hosoda (Az idő fölött járó lány, Farkasgyermek) legújabb filmjét. Moziban.

A 2015-ben debütált filmet Japánban több mint három millióan látták, rendezőjét pedig világszerte sokan Miyazaki méltó utódjának nevezik. Teljesen joggal, hisz mind látvány- és mesevilágát tekintve próbálja követni mestere csodás és aprólékosan kidolgozott rajzfilmjeit. Habár 'A fiú és a szörnyeteg' sztorija egy kicsit könnyedebb (nyugatiasabb :), mint Miyazaki történetei, itt is központi szerepet kap a Jó és a Rossz, ami természetesen nem is olyan egyszerű képlet, mint elsőre tűnik…

Történet: Egy fiatal fiú egyedül kóborol Tokió utcáin. Váratlanul egy különös lénnyel találkozik, egy medveszerű harcossal, aki egy párhuzamos világból érkezett, hogy tanítványt találjon magának. A fiú követi a mogorva szörnyeteget a fantasztikus világba, amelyből az érkezett, hogy hosszú évek munkájával a nyomdokaiba léphessen. (Mozi Mánia)

A fiú és a szörnyeteg (Bakemono no ko), japán animációs film, 2015. Rendező: Mamoru Hosoda Forgatkönyv: Mamoru Hosoda Főszereplők: Kumiko Asô, Rirî Furankî, Suzu Hirose


Kinek ajánlott?


Anime és ázsiai film-rajongóknak, és mindenkinek, aki szeretne egy mélyen megérintő, kedves mesevilágba 2 órára elbújni… (Jegyek, időpontok itt)

Címkék: film, anime