Freeze

2014.jan.26.
Írta: Hysteriaaa komment

Holdújév 2014 Fesztivál a Millenárison

A Távol-Kelet egy napra ismét a Millenárisra költözik: 2014. február 1-jén távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Ló Évét a Holdújév Fesztiválon.

Harcművészeti bemutatók, oroszlántánc, kulturális interaktív műsorok, Buddha szobor kiállítás, kalligráfia, távol-keleti filmek, tudományos előadások, sport-, és gyermekprogramok, kínai dalok, népdalok bemutatója..., és közös taiji (tai-chi) várja az érdeklődőket. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A Távol-Kelet egy napra ismét a Millenárisra költözik: 2014. február 1-jén távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Ló Évét a Holdújév Fesztiválon.

Harcművészeti bemutatók, oroszlántánc, kulturális interaktív műsorok, Buddha szobor kiállítás, kalligráfia, távol-keleti filmek, tudományos előadások, sport-, és gyermekprogramok, kínai dalok, népdalok bemutatója..., és közös taiji (tai-chi) várja az érdeklődőket. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Este 19 órától a Henan Art Group Társulat Gálaelőadásával zárul a program.

A Gála unikalitása, hogy magyar shaolin kungfusok és kínai shaolin szerzetesek közösen szerepelnek majd a színpadon. FONTOS! Ezt Ne Próbáld Ki Otthon! Tényleg ne...


Részletes program
10:00 Nyitás
11:00 Ünnepi megnyitó

Nagyszínpad

11:00–18:00 A Fesztivál Nagyszínpadán számos intézmény művésze váltja majd egymást. A Zeneakadémia ázsiai hallgatóit hallhatjuk több alkalommal (Verdi, Pietro Mascagni és Kodály művek), mely fesztiváli zenei palettát Ágoston Béla vezette Magyar Kínai Zenekar (kínai és magyar hagyományos népdalok unplagged feldolgozása) tesz teljessé. A Muguhwa Tánccsoport bemutatója a mai zenei világ K-POP stílusát hozza el. A Magyar Wushu Egyesület, az Öt Elem WuShu Egyesület és harcművész iskolák Mesterei, tanítványai a kínai harcművészetek világát mutatják meg, míg a Koreai Kulturális Központ a teakwondo koreai harcművészetet a közönségnek koreai harcművészeti iskola közreműködésével. A hazánkban élő kínaiak is készülnek rövidebb de annál színesebb produkciókkal; általuk az ezerarcú Kína elevenedik meg a színpadon. 11:00 ókor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Fesztivál, majd indulnak az oroszlánok, melyekkel 13:30-kor és 16:30-kor is találkozhatnak a látogatók. A Nagyszínpad programja három alkalommal ismétlődik, így senki sem maradhat le semmiről.

19:00-21:00 A zhengzhou-i Henan Art Group érdemes művészei egy igazi showműsorral zárják a 2014 Holdújév fesztivál programját.

Interaktív közönséggyakorlások

10:00-18:00 Harcművészet. Misztikum övezte ezt a mozgásművészetet, amely félelmetes technikái harcban edzettek, mozdulatai magas szinten már művészi értékekben bővelkednek. A Fesztiválon lehetőség nyílik egyes stílusok és harcművészeti ágak testközeli megismerésére, hiszen 30-40 perces nyílt - de egyszerű gyakorlatokat bemutató - gyakorlásokon vehet részt minden vállalkozó kedvű látogató (a részvétel korlátozott). Megismerkedhetnek a kungfu, taji, qigong és teakwondo alapjaival, speciális önvédelmi technikákkal. A mára méltán népszerű Mediball mozgásvilága is tanulható és gyakorolható lesz, avatott mesterek csendes útmutatásaival.

Előadóterem

11:00-11:50 Mindennapi (d)illemmáink Kínában
Szentmártoni Lívia sinológus, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet igazgatója

12:00-12:40 Kína szerepe az Új Világrendben - Új globális szereplő, vagy regionális kulcsszereplő?
dr. Nógrádi György Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)

13:00-13:40 Hagyományos kínai orvoslás - Az egészségmegőrzés titka és bölcsessége
Dr. Chen Zhen a Dr. Chen Patika szakmai tanácsadója és Közép-Európai Hagyományos Kínai Orvoslás Egyesület elnöke

14:00-14:40 A nő máshol van - emberi viszonyok a régi Kínában
Dr. Sári László keletkutató, orientalista

15:00-15:40 Gyermekmesék Kínában
Simon Adrienn, protokoll szakértő, Transjet

16:00-16:40 A Madárfészektől a Sörnyitóig - építészet a mai Kínában
dr. Salát Gergely, egyetemi docens, Kína-szakértő, Pázmány Péter Katolikus Egyetem

17:00-17:40 Kortárs generációk a Távol-Keleten, a közgazdaság és a gyerekek
Monori Gábor közgazdász, délkelet-ázsiai régiós tanácsadó, azsiaport.hu

Egész nap

10:00-18:00 Holdújév Kupa 2014 - kungfu-verseny
10:00-18:00 Kínai gyógyászat és szaktanácsadás orvosprofesszorok közreműködésével a Közép-Európai Hagyományos Kínai Orvoslás Szervezet jóvoltából.

10:00-18:00 Interaktív programok számos helyszínen egy időben
Kung-fu, nyelvoktatás, kínai orvoslás, keleti teakultúra, kínai mondókák és társasjátékok, ping-pong, kvízek, kulturális programok, taiji, gó, harcművészet, kalligráfia.
A különböző helyszínek és szervezetek sporttal, mozgással, harcművészettel kapcsolatos rövid programok várnak mindenkit.

A Magyar Kínai Asztalitenisz Klub és tagjai közreműködésével a kínai pingpong játékot próbálhatják ki mindazok, aki már felérik az asztalt. Az iskoláskorúakat és a fiatalokat épp úgy, mint az idősebbeket várják az Egyetemek: az ELTE Konfuciusz Intézet, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet, az Antall József Tudásközpont és a Budapesti Corvinus Egyetem Kína Központ, valamint a Pázmény Péter Katolikus Egyetem Kína Tanszéke és a Mickolci Egyetem Konfuciusz Intézete. Itt mindent megtudhatunk a kínai nyelvtanulással, az egyetemek bemutatókkal, kvízekkel, és nyelvoktatással kapcsolatos interaktív programokkal készülnek. De az oktatók megismerése mellett mindenki megtudhatja, hogyan írják a nevét kínaiul, de akár evőpálcikás sorversenyen is részt vehet.

A Magyar Kínai Baráti Társaságnál kínai agyagkatonákat ábrázoló érméket nyomhat minden látogató, míg a Keleti Nyelvek Iskolájánál az interaktív, kínai írásjegyekhez kapcsolódó játék mellett minden órában más témában hallhatunk beszélgetéseket. Szó lesz a magyar-kínai fordításról, kínai orvoslásról, koreai történelemről és kínai művészettörténetről is.

A kínai kalligráfia és képzőművészet iránt érdeklődőket a Kínai Művészeti Központ, a Kínai Kalligráfia Iskola várja. A pihenni vágyók megismerkedhetnek a keleti teakultúrával, eszközeivel és vonatkozó művészetével. A csendesebb társasjátékot és az agytornát kedvelők a Magyar Gószövetség asztalainál tehetik próbára képességeiket. Az óvodásokat várja a Rizspalánta Alapítvány, kínai mondókákkal, nyelvi alapokkal és társasjátékokkal.

11:00–18:00 Könyvdedikálás és író-olvasó találkozók
A helyszínen lesz Dr. Sári László és LinCsi könyvei, Baló Júlia a Tigrismester. A kínai randevú c. könyv szerzője, Tokaji Zsolt kína szakértő, és Dr. Chen Zhen a Dr. Chen Patika tanácsadója megannyi gyógyászattal kapcsolatos könyv szerzője.
A dedikálások időpontjairól további információ a helyszínen!
kiállítások

Zhang Wei kalligráfus munkáiból exkluzív kínai kalligráfiai tárlat nyílik.

Könyvbemutatók

Kelet Kiadó (Dr. Sári László – orientalista)
Jaffa Kiadó (Baló Júlia – újságíró, médiaszereplő)
Dr. Chen Patika (Dr. Chen Zhen PhD – orvosprofesszor)
Quattrochento Kiadó (Tokaji Zsolt – kína szakértő)

Forrás: Holdújév Fesztivál Facebook oldala 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeze.blog.hu/api/trackback/id/tr448208094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása