Róma Kína ellen indul – ‘Dragon Blade’ előzetes

01.png

Milyen filmben lehet összehozni a kínai kung-fu-börleszk-mester Jackie Chan-t (Részeges karatemester) az örök-entellektüel-művész Adrien Brody-t (A zongorista) és a mindig-különc John Cusack-t (A John Malkovich menet)?

Hát egy történelmi drámának álcázott óriás-költségvetésű kosztümös, kínai kalandfilmben! Legalábbis Daniel Lee (Three Kingdoms, White Vengeance) a beharangozó szerint minden idők legdrágább kínai moziját készíti eme fura szereposztással.

A történet szerint Brody Tiberiust, a római hadvezért játssza, aki (a filmben legalábbis) megpróbálja átvenni az irányítást a Kínát és Nyugatot összekötő szárazföldi kereskedelmi útvonal, a "Selyemút" felett.

A filmhez a napokban érkezett egy trailer is, ami alapján első ránézésre pont olyan kuszaságot mutat, mint a szereposztása (és történelmi háttere). Jelenleg a filmes utómunkálatok folynak, megjelenés Kínában februárban várható.

Dragon Blade (Tian jiang xiong shi), 2015. Kínai akció, kaland. Rendező: Daniel Lee (Three Kingdoms, White Vengeance) Főszereplők: Jackie Chan, John Cusack, Adrien Brody